Vastgoed & Herhuisvesting

Visie

Uw organisatie, nu en in de toekomst, staat centraal. Huisvesting dient als een maatpak te passen en voelen. Een goede kleermaker houdt bij het opmeten en maken rekening met al uw bewegingen, maximale flexibiliteit, budget, smaak en de leverdatum. Dat zijn ook de items waarop CuraVesta als een spin in het web mee kan denken over het creëren van huisvesting, zoals ook te lezen in de lijst met projecten.

Werkwijze

Steeds staat de vraag centraal en die was in de afgelopen jaren zeer divers. Van Den Haag, Eindhoven en Amsterdam tot Casablanca, Bratislava en Johannesburg. Van zeer traditioneel, soms monumentaal naar zeer vooruitstrevend en innovatief.

Steeds weer wordt een team gebouwd met deels eigen teamleden en daarnaast externe partijen die al snel tot een intergraal team gesmeed worden om de gecontracteerde afspraken te realiseren en steeds te blijven zoeken naar verbeterpunten op het gebied van kwaliteit, efficiency binnen het budget en/of verkorting van de planning. Een optimale samenwerking met open dialoog en respect voor elkaar is de basis voor het beste resultaat dat teams steeds weer behalen en mogen vieren.

Een greep uit de projecten

TPS groep

Eindverantwoordelijk voor de realisatie van het Nieuw Clubhuis; onder hoge tijdsdruk, met een nieuw team een unieke locatie voor een innovatief werkend team creëren.

De Vraag

In een zeer korte tijd moest er een locatie gevonden worden naast de hoofdlocatie in Amsterdam. Daarnaast moesten de voorwaarden onderhandeld worden, een huurcontract afgesloten in gebouw Las Palmas op de kop van zuid in Rotterdam en een project opgestart. In een zeer korte periode mocht er met een divers team een compleet en compact plan opgesteld worden, waarbij het ontwerp werd doorontwikkeld op basis van beschikbare materialen en grote kennis vanuit alle uitvoerende partijen. Zoeken naar de optimale prijskwaliteit, hergebruik van de bestaande indeling en een eenvoudig verplaatsbaar en kopieerbaar concept. Als doel hebben we vastgesteld dat het een broeinest zou worden waar vele soorten van samenwerken mogelijk zijn.

Het Resultaat

Het is een plek geworden waar het jonge en energieke team van TPS graag wil werken en samenkomen. Interactie tussen mensen wordt bevorderd en naast het harde werken is er ook een huislijke omgeving waar ontspannen hand-in-hand gaat met boeken van resultaten. Ook klanten komen er graag, het is een ruimte die mensen uitdaagt om anders te denken en werken.

Innovatief WPI kantoor Philips in Woodmead area in Johannesburg

Een nieuw kantoor in een veilige omgeving van Johannesburg, binnen strakke kaders was de basis uitvraag. Daarna kwam de vraag achter de vraag en deze  was complexer; een diversiteit aan meningen, uitdagingen en inzichten. des te mooier was het resultaat.

De vraag

Het management team van Philips Healthtech Afrika wil een nieuwe kantoor, weg van de locatie naast het oude distributiecentrum in Martindale. Een nieuw kantoor waar men klanten kan ontvangen en waar nieuwe medewerkers graag willen komen werken. Philips real Estate wil een kantoor dat past bij de internationale kantoor filosofie met maximale flexibiliteit en internationale uitstraling. Parrallel is de afsplitsing van Philips Lichting gaande en ook dit team mag nog in een afgesplitst deel van het gebouw komen werken.

Het resultaat

Een kantoor dat past bij veel van de wensen en waarbij alle wensen en eisen een plek hebben gevonden. alle culturen en teams hebben een eigen plek en interactie wordt op natuurlijk wijze gevoed door de indeling, de opbouw van etages en de zonering met als kers op de taart het zeer breed inzetbaar Piazza op de Begane Grond.

Huize de Laak

Een parel in Eindhoven die nodig gerenoveerd moest worden en waarbij vele meningen waren over hoe wat en waarom zaken uitgevoerd moesten worden. Als gedelegeerd opdrachtgever het project mogen begeleiden met een uniek resultaat en -even uniek- binnen planning en budget.

De vraag

Het project van de renovatie van het oude huis van de familie Philips liep op vrijwel alle sturingscriteria vast. De vraag die voorlag of het mogelijke was om het project weer op de rails te krijgen. Het project was al een enorme uitdaging, het op één lijn krijgen van de vele stakeholders koste minimaal even veel tijd en energie als het feitelijke restauratieproject.

Het resultaat

De weg was lang en complex, problemen te over en steeds weer uitdagingen op het gebied van planning, risico’s en budget. Alle teams, stakeholders en partijen wisten de problemen te benoemen en steeds weer met creatieve oplossingen te komen. Al met al een zeer bijzonder project met uiteindelijk een zeer mooi resultaat binnen alle afgesproken randvoorwaarden.

Veel van de projecten staan niet op de site en komen er wellicht ook niet op te staan. Vol trots kan ik er wel over vertellen.

Schroom niet om contact op te nemen.